Tėvams

Mažas pajamas gaunantys vilniečiai kviečiami kreiptis dėl paramos mokiniams

Ruošdamiesi naujiems mokslo metams, nuo liepos 1 d., vilniečiai gali kreiptis dėl paramos mokiniams: nemokamo maitinimo ir paramos mokinio reikmenims įsigyti.

Teisė gauti nemokamą maitinimą (pusryčiai, pietūs, pavakariai), paramą mokinio reikmenims įsigyti suteikiama ne vyresniems kaip 21 metų mokiniams iš nepasiturinčių šeimų, kurie mokosi pagal bendrojo, suaugusiųjų ugdymo programas.

Parama gali būti teikiama, jeigu pajamos vienam iš bendrai gyvenančių asmenų neviršija 235.50 Eur.

Naujiems mokslo metams visi pareiškėjų prašymai dėl socialinės paramos mokiniams gali būti pateikiami šiais būdais:

-          el. būdu www.spis.lt;

-          atvykus į Klientų aptarnavimo centrą Konstitucijos pr. 3 (I a.);

-          užpildytą ir el. kvalifikuotu parašu pasirašytą prašymą galima atsiųsti el. paštu sis@vilnius.lt;

-          užpildytą prašymą atsiuntus paštu, Kauno g. 3, Vilnius.

 

Plačiau skaitykite:

https://vilnius.lt/lt/2023/06/27/mazas-pajamas-gaunantys-vilnieciai-kvieciami-kreiptis-del-paramos-mokiniams/

 

Atkreipiame dėmesį, kad mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo programą ar pagal pradinio ugdymo programą pirmoje ar antroje klasėje, nemokami pietūs skiriami nevertinant šeimos gaunamų pajamų be atskiro tėvų prašymo.

 

DĖL SPECIALIUOSIUS UGDYMOSI POREIKIUS TURINČIŲ MOKINIŲ PAVĖŽĖJIMO ORGANIZAVIMO

Dalinamės Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu “Dėl specialiuosius ugdymosi poreikius turinčių mokinių, besimokančių Vilniaus miesto savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklose, pavėžėjimo organizavimo ir važiavimo išlaidų kompensavimo tvarkos“.

Kviečiame susipažinti ir vadovautis, esant poreikiui, kreiptis į Vaiko gerovės komisijos pirmininkę Editą  Garelčonka el.paštu edita.garelconka@vienuolio.vilnius.lm.lt

SUP mokinių pavežėjimas nuo 2023-07-01

BŪRELIAI 20 EUR PIGIAU

Mieli tėveliai, tikriausiai jau suplanavote savo vaiko popamokines veiklas šiems mokslo metams.

Bet ar žinote, kad kas mėnesį galite mokėti už vaiko būrelį 20 eurų mažiau? Pasinaudoti neformaliojo vaikų švietimo (NVŠ) krepšelio kompensacija gali kiekvienas 1-12 klasių moksleivis.

Sumažinti būrelio kainą galite kreipdamiesi į paslaugos teikėją ir pasirašydami sutartį.

Daugiau informacijos, kaip pasinaudoti finansavimu/kompensavimu>> https://www.neformalusugdymas.lt/informacija-tevams

 

Vilniaus Antano Vienuolio progimnazijos

1 - 2 klasių mokinių tėvams organizuojami

nuotoliniai mokymai

EFEKTYVI  TĖVYSTĖ

                 Mokymų metu bus nagrinėjamos temos:

  1. Vaiko raida  ir  elgesys.
  2. Geresnio ryšio su vaiku kūrimas.
  3. Jausmų supratimas ir valdymas.
  4. Elgesio korekcija, disciplina.

 

Dalyviai pasidalins patirtimi ugdant savo vaikus, išmoks geriau suprasti vaikų poreikius skirtingais amžiaus tarpsniais, patobulins bendravimo su  vaikais įgūdžius.

Užsiėmimai  vyks  balandžio 26 d., gegužės 3, 10, 17, 24, 31 d. 

17.15 – 18.15 val.

Mokymus ves mokyklos psichologė Rasa Madzevičienė

 

   Į mokymus kviečiame registruotis per TAMO dienyną, rašant laišką mokyklos psichologei Rasai Madzevičienei

Nemokamos psichologinės pagalbos galimybės Vilniaus mieste

 

ATMINTINĖS TĖVAMS IR PEDAGOGAMS

Dalinamės su Jumis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM)  atsiųstomis trumpomis atmintinėmis vaikų/ paauglių tėvams ir pedagogams, kuriose pateikiama svarbiausia informacija apie vaikų psichikos sveikatos stiprinimo galimybes, tinkamo ekranų naudojimo taisykles, ankstyvuosius emocinių ir elgesio sunkumų požymius bei pagalbos gavimo galimybes.

Informacija atmintinėse yra itin aktuali šiuo metu, kai vaikai ir paaugliai šalia kasdienių iššūkių susiduria ir su dvejus metus besitęsiančia COVID-19 pandemija, įvykiais Ukrainoje ir su tuo susijusios informacijos, nuomonių gausa bei sparčiai besikeičiančiomis aplinkybėmis. Visa tai kelia nemažai nerimo, neužtikrintumo ir gali išprovokuoti pablogėjusią emocinę sveikatą, padidinti konfliktinių situacijų šeimoje ar mokykloje, lemti psichikos ar elgesio sunkumų atsiradimą. Todėl svarbu, kad nei pedagogai, nei tėvai nesijaustų bejėgiai, gebėtų laiku pamatyti nerimą keliančius ženklus, žinotų, kaip padėti vaikams ir kur kreiptis pagalbos.

Valgymo sutrikimai

Elgesio ir savijautos ženklai, keliantys nerimą

Konfliktai. Kaip tinkamai juos spręsti

Pavojai internete

Saugus laikas prie ekrano

Vaikų psichologinis atsparumas

 

Nemokama nuotolinė konsultacija Vilniaus m. mokinių tėvams

Pastarosiomis dienomis girdime daug pasimetimo, nerimo, išgyvenamo streso ženklų dėl kaimyninėje šalyje vykstančio karo.  Kaip neprarasti savęs pasikeitusioje realybėje? Kaip su patiriamomis sunkiomis emocijomis padėti susitvarkyti vaikams, jaunuoliams? Atliepdami šiuos poreikius, Vilniaus miesto savivaldybė organizuoja nemokamus seminarus pedagogams ir ugdytinių tėvams, kuriuose specialistai pateiks savo įžvalgas ir patarimus, kaip elgtis sudėtingose situacijose - https://bit.ly/NEMOKAMI_SEMINARAI

Mokinių tėvams konsultacija organizuojama

kovo 19 d. (šeštadienį) nuo 12.00 val. „Vaikų streso ir nerimo valdymas neįprastose situacijose“, lektorė Dalia Elena Mickevičiūtė, psichoterapeutė, vaikų ir paauglių gydytoja psichiatrė

https://lvjc.lt/naujiena/nemokami-seminarai-pedagogams-ir-tevams-kaip-neprarasti-saves-beskeiciancioje-realybeje/

 

„Tėvų linija“: pasitarkite su psichologu tiek kartų, kiek reikia

Visiems tėvams kartais reikia pasitarti dėl vaikų ir paauglių elgesio, savijautos ar tarpusavio santykių. Vaikai ir paaugliai dažnai ką nors iškrečia, ne visuomet pavyksta su jais susikalbėti ar suprasti elgesio priežastis. Neretai suaugusieji nežino, kaip reaguoti ar nusiraminti, jaučiasi blogais tėvais.

„Visos šeimos susiduria su sunkumais. Niekam nepavyksta išvengti įtemptų situacijų ir stiprių emocijų ar abejonių dėl savo kaip tėvų elgesio. Tikrai visiems kyla klausimų, kaip geriau pasielgti ir reaguoti. Labai svarbu nelikti vieniems ir pasikalbėti su patikimu artimuoju ar pasitarti su psichologu”, – sako Paramos vaikams centre veikiančios „Tėvų linijos“ vadovė, psichologė Jūratė Baltuškienė.

Ypatingai tai aktualu, neslūgstant COVID-19 sukeltai pandemijai, kuri turi stiprią neigiamą įtaką šeimų, auginančių vaikus, emocinei savijautai. Profesionalūs „Tėvų linijos“ psichologai yra pasirengę tėvams, įtėviams, globėjams padėti įveikti įvairius psichologinius sunkumus, kurie kyla šeimose dėl karantino apribojimų, nerimo dėl sveikatos ar finansinių įsipareigojimų.

„Kai neaišku, ką daryti, tiek kasdienėje situacijoje, tiek susidūrus su rimtais sunkumais, svarbu žinoti, kad profesionalūs psichologai ir jų pagalba yra pasiekiama visiems Lietuvos tėvams. Mat „Tėvų linijos“ psichologai pataria ir konsultuoja nemokamai telefonu. Išsisaugokite kontaktuose „Tėvų linijos“ numerį 8 800 900 12 ir skambinkite pasitarti tiek kartų, kiek reikia”, – rekomenduoja J.Baltuškienė.

Nei skambučių skaičius, nei jų trukmė „Tėvų linijoje“ neribojama, o pokalbiai – anoniminiai. Pasikalbėti su psichologu galima dar tą pačią dieną pirmadieniais–penktadieniais 9–13 val. ir 17–21 val.

Nemokamai pasitarti galima visais klausimais, susijusiais su vaikų ir šeimos psichologiniais sunkumais, rūpesčiais, tarpusavio santykiais, savijauta ir pan. Tuomet, kai tėvams ar vaikams sukyla stiprios emocijos ir sunku susivaldyti arba reikia palaikymo, norisi išsikalbėti, pasidalinti rūpesčiais. Taip pat jeigu kyla klausimų, kaip derėtų pasielgti konkrečioje situacijoje.

 

„Tėvų linija“ – Paramos vaikams centro įgyvendinamas projektas, finansuojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis.

 Daugiau informacijos – www.tevulinija.lt

- - -

 Apie Paramos vaikams centrą

Tai nevyriausybinė organizacija, nuo 1995 m. teikianti psichologinę, socialinę, teisinę pagalbą šeimoms ir vaikams, išgyvenantiems psichologinius sunkumus. Vykdomos programos: „Big Brothers Big Sisters“, „Antras žingsnis“, „Vaikystė be smurto“, Pozityvi tėvystė“, „Tėvų linija“.

 

 

 

Pagalbos vaikams linijos teikiamos paslaugos: 

 http://www.pagalbavaikams.lt/lt.php/pagrindinis.html

 

 

VšĮ GEBU, vykdydama Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos stiprinimo programą “PAŽINTI, SUPRASTI, PADĖTI” Vilniaus mieste, organizuoja nemokamus nuotolinius seminarus tėvams ir globėjams: "Kaip su vaiku kalbėtis apie lytiškumą". 

Tikimės, kad seminarų metu tėvai įgis pasitikėjimo savimi kalbėti su vaikais tokiomis jautriomis temomis kaip lytiškumas. Žinios ir patirtis, įgytos seminare, padės tėvams laisviau, be įtampos bendrauti su vaikais apie lytiškumą ir kurti saugumo jausmą perduodant žinią, kad „esu atviras dialogui“ visomis temomis. Tai svarbu, siekiant užkirsti kelią neigiamam klaidingos informacijos poveikiui, rizikingam vaikų elgesiui, jų įsitraukimui į pavojingas situacijas.

 

2021-11-20 d. 10-14 val. vyks seminaras paauglių tėvams

“KAIP SU PAAUGLIU KALBĖTIS APIE LYTIŠKUMĄ”.

 

Registracijos nuoroda:

https://docs.google.com/forms/d/1eB_Z90yJ4fYJxWaIUUjZKmKijpEuXuc2-ikh5xhffFI

 

Užsiregistravusiems dalyviams bus atsiųsta informacija prisijungimui zoom programoje. 

Seminarus ves psichologė Kristina Girštautė ir socialinė pedagogė Aurelija Zacharevičienė.

 

Mokymai tėvams

2020 m. sausio 18 d. 18 val. Vilniaus PPT organizuoja mokymus tėvams „Kaip padėti vaikui, turinčiam skaitymo, rašymo sunkumus". Kas tai yra skaitymo, rašymo sutrikimai? Kokios pagalbos galimybės? Kaip vaikui gali padėti tėvai?

      Savo žiniomis ir patirtimi šiais ir kitais tėvams aktualiais klausimais dalinsis Vilniaus pedagoginės psichologinės tarnybos logopedė Lina Narkevičienė. 

Siunčiame prisijungimo nuorodą. Prašome jungtis nevėluodami. Pavėlavę-nebus priimami. 

Topic: Mokymai tėvams "Kaip padėti vaikui, turinčiam skaitymo, rašymo sunkumus"
Time: Jan 18, 2021 17:00 Bucharest

Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/95819758130?pwd=MjE2c2lYY3pBaDB1L1NNR1NhaUFkZz09

Meeting ID: 958 1975 8130
Passcode: 172213

Kviečiame į 5-tų klasių tėvų visuotinį susirinkimą

Kviečiame dalyvauti Vilniaus Antano Vienuolio progimnazijos 5-tų klasių visuotiniame tėvų susirinkime, kuris vyks nuotoliniu būdu 2020 m. gruodžio 21 d. 16 val.


Darbotvarkė:
1. Direktoriaus Kęstučio Subačiaus žodis.
2. Psichologės Ievos Pratšiūtės pranešimas apie 5-okų adaptaciją.
3. Socialnio pedagogo Mindaugo Velykio pranešimas apie dažniausiai kylančius sunkumus 5-oje klasėje.
4. Atsakymai į tėvų klausimus.

Norėdami dalyvauti, užpildykite šią anketą: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxBbttT8GdUJBAmDJBspV_yTEwjPdzn2lT4hmfZ2nky2tFgA/viewform?usp=pp_url

Gruodžio 21 d. 16 val. junkitės į nuotolinį susirinkimą Zoom platformoje paspaudę anketoje pateiktą nuorodą.

Administracija

NEMOKAMI SKAITMENINIO RAŠTINGUMO MOKYMAI

Kviečiame stiprinti skaitmeninio raštingumo įgūdžius NEMOKAMUOSE nuotoliniuose skaitmeninio raštingumo mokymuose. Net 11 mokymo programų. Nuo skaičiuoklės, dokumentų rengimo iki debesų kompiuterijos. Vienos programos trukmė 6 val.

Galite dalyvauti visuose arba pasirinkti tik į Jums aktualias mokymų temas:

·         Dokumentų kūrimas ir bendrinimas internete;

·         Skaičiuoklės darbui namams (Excel);

·         Pristatymų rengimas;

·         Efektyvus laiko planavimas ir bendravimas;

·         Skaitmeninių nuotraukų apdorojimas ir saugus dalijimasis;

·         Būkime saugūs internete;

·         Būk aktyvus, unikalus ir verslus (Facebook svetainės ar interneto svetainės susikūrimas);

·         Inovatyvus savęs pristatymas (CV rengimas);

·         *Viešosios paslaugos internetu kiekvienam;

·         *Sumaniau apsipirkime ir atsiskaitykime internetu;

·         *Planuokime laisvalaikį internetu.

Plačiau apie programas https://mokymai.vipt.lt 

Registracija: https://mokymai.vipt.lt/registracija

*Tinka ir vyresnio amžiaus žmonėms.



Asociacija "Viešieji interneto prieigos taškai"

 

Džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su Vilniaus pedagogine psichologine tarnyba(PPT), 2c klasės tėvelius  galime pakviesti į aktualią paskaitą smurto ir patyčių tema. Kviečiame gruodžio 1 d. (antradienį) 18 val. dalyvauti paskaitoje "Patyčios: priežastys, pasekmės, prevencija", kuri vyks nuotoliniu būdu elektroninėje platformoje ZOOM (prisijungimo nuoroda tėvams pateikta per TAMO dienyną).

Paskaitą ves Vilniaus pedagoginės ir psichologinės tarnybos (PPT)  specialistės (psichologė ir socialinė pedagogė).

Kviečiame aktyviai diskutuoti įvairiomis Jums ir mums rūpimomis temomis kartu su specialistais, kurie galės patarti ir atsakyti į visus rūpimus klausimus.

 

MOKYMAI "PAGALBA VAIKUI, PATIRIANČIAM SKAITYMO, RAŠYMO SUNKUMUS"

Mokymų metu tėvai sužinos, kaip padėti vaikui,, kuriam nustatyti skaitymo, rašymo sutrikimai, pasiekti jų intelektinį potencialą atitinkančių rezultatų mokykloje.

     Grupės dydis  10 tėvų.

     Programos trukmė – 6 val.( 2 dalys)

Numatomos mokymų datos:

Spalio 26 d., 18 val. (3 val.) – 1 dalis

Spalio 28 d., 18 val. (3 val.) – 2 dalis

Mokymai vyks Vilniaus m. PPT, A. Vivulskio g.2A, 26 kab.

Mokymus ves VPPT logopedė Lina Narkevičienė

e.p.lina.narkeviciene@vilniausppt.lt

Registracija viena į abi mokymų dalis: http://vilniausppt.lt/2020/10/18/mokymai-tevams-pagalba-vaikui-patirianciam-skaitymo-rasymo-sunkumus/

 

PROGIMNAZIJOS ŠVIETIMO PAGALBOS SPECIALISTŲ PAGALBA

Pagalbos teikimo principai:

  • Pagalba bus teikiama bendradarbiaujant su dalyko ar klasės mokytoju, mokinio tėvais.

Pagalbos teikėjai:

  • Logopedai;
  • Specialieji pedagogai;
  • Socialiniai pedagogai;
  • Mokyklos psichologai;
  • Mokytojų padėjėjai.

Pagalbos teikimo laikas:

  • Pagalba bus teikiama laikantis tvarkaraščio (seno ar naujo) laiko arba sutarus individualiai.

Pagalbos teikimo formos:

  • Individualūs virtualūs susitikimai - konsultacijos;
  • Grupiniai virtualūs susitikimai - konsultacijos;
  • Užduočių skyrimas ir aptarimas.

Pagalbos teikimo būdai:

  • Mokytojo padėjėjo reguliarios konsultacijos ruošiant namų darbą (nustatytu laiku konkrečiomis savaitės dienomis);
  • Specialisto reguliarus mokinių konsultavimas (nustatytu laiku konkrečiomis savaitės dienomis) pagal mokytojų/mokinių/tėvų ištransliuotą poreikį;
  • Specialisto reguliari pagalba mokytojams rengiant pritaikytas/individualizuotas užduotis mokiniams.

 

Psichologė, specialioji pedagogė  Rasa Madzevičienė (1-4 kl.); rasamadzeviciene@gmail.com

Psichologė Ieva Pratašiūtė (5-8 kl.) ieva.pratasiu@gmail.com

Logopedė Renata Trioškienė trioskiene@gmail.com

Socialinė pedagogė (1-4 kl.) Agnė Vernickaitė vernickaitea@gmail.com

Socialinis pedagogas (5-8 kl.) Mindaugas Velykis mindaugas.velykis@gmail.com

Nemokamos psichologinės pagalbos galimybės Vilniaus mieste