Elektroninė skaitykla mokiniams

Skaitmeninė „Vyturio“ leidyklos ekeltroninė biblioteka

Tai elektroninėje erdvėje esanti knygų skaitykla, kur rasite arti 500 literatūros kūrinių. Dalį reikalingų kūrinių rasite skirsnyje „MOKYKLAI“. Čia sukelti programiniai kūriniai, o skyriuje „KNYGOS“ rasite visus turimus kūrinius. Kūriniai su užduotimis pažymėti simboliu * (čia svarbiausi klausimai pateikiami teksto pradžioje, o kiti matomi paspaudus ant išnašos ženklelio pačiame tekste). Dalis mažiesiems skaitytojams skirtų kūrinių yra iliustruoti, juos lengva atskirti pagal teptuko simbolį, kurį rasite prie knygos pavadinimo. Be to, skaitmeninių knygų biblioteka nuolat pildoma.

Naudotis šia elektronine skaitykla labai lengva, tereikia užsiregistruoti. Tuomet kūrinius galėsite skaityti mobiliuose telefonuose, planšetiniuose, nešiojamuose ir stacionariuose kompiuteriuose. O pradėjus kūrinį skaityti viename įrenginyje skaitymą galima tęsti kitame. Nieko daryti nereikia, sistema automatiškai sinchronizuoja duomenis ir atverčia kūrinį ten, kur jį užvertėte. Tad kūrinius skaityti galėsite net keliaudami į mokyklą autobusu – kūrinį atvertus mobiliajame įrenginyje jis išlieka, kol neuždarote naršyklės lango, jis bus su Jumis net ir dingus interneto ryšiui. Ir dar. Patys galėsite nusistatyti patogiausią teksto dydį.

Tad kviečiame visus visus – mokinius ir jų tėvelius – aktyviau skaityti ir pamėgti naująją „Vyturio“ biblioteką, bet neužmiršti ir knygelių, kurios laukia Jūsų mokyklos bibliotekos lentynose.

 

Prisijungimo instrukcija

  • Besijungiantiems pirmą kartą į naršyklės langą suvesti mūsų mokyklai skirtą nuorodą: 
    https://vyturys.lt/kodas/vnvienuolio arba spustelti ant logotipo, esančio mokyklos tinklapio pirmajame puslapyje. Tuomet spausti “Registruokis” ir susikurti paskyrą.
  • Vėlesnių prisijungimų metu jungiamasi tiesiai per vyturys.lt.